Naast lavendel ook diverse tijdelijke streekproducten.

Het lavendel seizoen van Lady Lavendel loopt van maart tot september.

Lavandula Angustifolia

Wordt ook wel de spijklavendel of echte lavendel genoemd en is een plant uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Het is een lage, sterk vertakte struik die bekend is vanwege de aromatische olie die gebruikt wordt in de cosmetica. De lavendel is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Europa, waar de plant groeit op droge, rotsige hellingen. Tegenwoordig is de lavendel in grote delen van Europa een populaire tuinplant. De hoogte is circa 30 tot 40cm.

Door snoeien kunnen de planten compact gehouden worden en zo worden er weer jonge scheuten gevormd.

Voor de industrie wordt lavendel gekweekt. De heerlijk geurende bloemen worden verzameld als ze net opengaan. Daarna wordt de olie eruit gehaald.

De bladeren zijn grijsgroen van kleur. Ze zijn min of meer lijnvormig en hebben een lengte van maximaal 4 cm. De soortaanduiding Angustifolia is dan ook latijn voor ‘smal blad’.

De bloemen zijn purperachtig blauw en hebben een doorsnede van 3-5mm. De bloeiwijze is aarvormig. De Angustifolia bloeit gedurende de zomermaanden (juni tot augustus).

Lavandula Stoechas

De Lavandula Stoechas, ook wel kuiflavendel of vlinderlavendel genoemd, is een plant uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Het is een sterk vertakte en opvallend geurende struik. De soort komt voor in het Middenlandse Zeegebied op droge, steenachtige rots hellingen. Vaak zijn ze in gezelschap van kurkeiken.

De hoogte is circa 50cm. De bladeren zijn grijsachtig groen en fluweelzacht. Ze zijn lijnvormig en worden maximaal 4cm lang.

De vlinderlavendel bloeit eerder dan de echte lavendel (Lavandula Angustifolia) van april tot september. Wanneer op tijd de uitgebloeide bloemen eruit worden geknipt, kan de vlinderlavendel meerdere keren per jaar in bloei komen.

De bloemen lijken op die van de echte lavendel, maar zijn korter en bevinden zich dichter bij het groen. Ze vormen langwerpige aren met aan de top enkele purperkleurige schutbladen. De vliezige schutbladen lijken op een vlinder, vandaar de naam vlinderlavendel.

Boerenkaas

Echte boerenkaas van de boerderij. Dit pure product is verkrijgbaar als kilo kaasje en komt in verschillende smaken. Alleen leverbaar in de Keukenhof periode bij Lady Lavendel.

Kersen

Hollandse kersen uit de Betuwe. Dit pure product is alleen verkrijgbaar wanneer het kersen tijd is in Nederland. Meestal is dit rond eind juni, begin juli.